Steeds meer mensen leiden een zittend bestaan. Ze gaan met de auto naar het werk, brengen acht uur op kantoor door en thuis gemiddeld drie uur voor de televisie. Het gevolg van zo’n levensstijl is dat ingenomen calorieën nauwelijks worden verbrand. En dan hebben we het nog niet eens over de spierafname die plaatsvindt door het zittend bestaan! 

Veel mensen proberen dat op te lossen door minder te gaan eten en starten met een crashdieet. Er bestaan dus talloze diëten (het internet staat er vol van) die gouden bergen beloven. En dan natuurlijk in zo’n kort mogelijke tijd kilo’s verliezen, denk aan dieetgoeroes die zeggen: “verlies minimaal 1 kilo per week”.  Wist je trouwens dat de eerste kilo’s die je snel verliest met een crashdieet meestal alleen puur vocht is?!  

Helaas komt je lichaam door een crashdieet alleen maar in een spaarstand door een daling van het metabolisme (stofwisseling). Maar dat is niet het enige nadeel, je schildklier kan hierdoor ook uit balans raken met een traag werkende schildklier als gevolg.

Wat houdt een daling van het metabolisme (stofwisseling) in?

Doordat de snelheid van het metabolisme daalt door het volgen van een crashdieet gaat je lichaam zuiniger om met de energie die het nog wel binnen krijgt. Je eet veel minder maar je lichaam heeft uiteraard wel genoeg calorieën nodig om je lichaam goed te laten functioneren. 

Na een paar weken is het lichaam aan minder eten gewend en zul je niet meer afvallen. Als je nog meer wilt afvallen, dan zou je dus nog minder moeten gaan eten. Natuurlijk verlies je dan ook gewicht, maar helaas vertraagt je metabolisme (stofwisseling) hiermee ook. Dit is natuurlijk niet wenselijk. 

Spiermassa verdwijnt

Je ben wellicht met het crashdieet kilo’s afgevallen maar je vetpercentage is nagenoeg hetzelfde gebleven. Wat er wel is afgenomen is je spiermassa. Maar spiermassa is nou juist het allerbelangrijkste voor je metabolisme. Ze zijn de kracht achter het vergroten van je metabolisme. Daar moet je dus zuinig op zijn en het liefst juist vergroten.

Je verbrandt dus spiermassa ipv vet.  Kortom, je houdt jezelf voor de gek op de weegschaal want je vetreserves blijven voor het grootste gedeelte dus gewoon bestaan!

Ga je na zo’n dieet weer normaal eten dan vliegen de kilo’s er sneller aan dan ooit tevoren. Het gevolg: het beruchte jojo-effect en nog meer kilo’s dan vóórdat je met het crashdieet begon. 

Een slank lichaam

Afslanken lukt dus misschien nog wel, maar slank, mooi en vooral (het belangrijkste) gezond blijven is vele malen lastiger, zeker als je na je dieet je normale eetpatroon weer wilt gaan oppakken. Want zeg nu eerlijk, je normale eetpatroon heeft je niet een slank lichaam gebracht dus dat moet je ook gaan aanpassen. Bij All Body helpen we je graag om je gewicht te stabiliseren en je eetpatroon samen te verbeteren. 

Onze persoonlijke aanpak

Welke levensstijl je ook hebt, wij helpen je om je metabolisme (stofwisseling) in balans te brengen en te optimaliseren. Omdat iedereen een eigen metabolisme heeft wordt deze met onze professionele meetapparatuur gemeten. Met deze waarde stellen wij een persoonlijk voedingsplan voor je op. Zo ben je verzekerd van een blijvend resultaat.

Daarnaast geven we je veel informatie over een gezond leef- en eetpatroon. Samen met een coach word je hierin intensief begeleid. Je doet het dus niet alleen! 

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Een deel van onze kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Meer weten over blijvend gewichtsverlies?

Wil je meer weten over hoe jij blijvend gewichtsverlies kunt bereiken? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op voor een persoonlijk behandelplan!