Thee koop je tegenwoordig gemakkelijk in pakjes. Je dompelt een theezakje in een glas of mok heet water en je verzekert jezelf van een heerlijk kopje thee. Toch kan het geen kwaad eens te variëren met thee. Bovendien kan thee helpen bij het kwijtraken van overtollige kilo’s. Er zijn allerlei opties mogelijk en wij zetten er een aantal voor je op een rij.

1. Gemberthee

Gemberthee is vrij eenvoudig te maken. Je haalt een verse gemberwortel in de supermarkt en snijdt deze in schijfjes. Voor nog meer smaak kan je gemberthee aanvullen met rooibos en citroen. Het is maar net wat je lekker vindt. Het is goed om te weten dat gember ontzettend gezond is.

2. Spiced thee

Spiced thee is een andere gezonde thee. Je maakt het van zwarte thee, kruidnagel, kardemompeul en een kaneelstokje. Een eventuele optie is een schijfje citroen. Het is een caloriearme thee en daardoor bij uitstek geschikt om af te vallen.

3. Kruidige chai latte

Een andere thee die helpt bij afvallen, is een kruidige chai latte. Deze thee bestaat uit een combinatie van kruidnagel, gember, citroen, kaneelstokje, zwarte thee, wat melk en venkelzaad. Een supergezonde en kruidige thee!

4. Groene thee

Kant-en-klaar groene thee kopen, behoort vanaf nu tot de verleden tijd. Deze maak je namelijk eenvoudig zelf. Hiervoor heb je verse theeblaadjes nodig die je zelf vermaalt tot poeder. Het is wel handig om een vijzel of koffiemolen tot je beschikking te hebben.

5. Witte thee

Witte thee heeft een zachte en verfrissende smaak en is gemakkelijk zelf te maken. Heet water en theeblaadjes zijn voldoende. Wil je meer smaak aan je thee? Kokosnoot, ananas en witte bloesem zijn een perfecte aanvulling op deze soort thee.

Afvallen met thee

Er zijn dus volop mogelijkheden om met thee te experimenteren. Wil je meer informatie of advies over hoe thee kan helpen bij afvallen? Bel of mail ons voor een intake. Wij helpen je graag bij het succesvol kwijtraken van overtollig gewicht.