Het paleo dieet werd van het ene moment op het andere een complete hype. Het is natuurlijk fantastisch als je een dieet vindt dat écht goed werkt, maar is dit met het paleo dieet wel het geval? En is het wel zo gezond als veel mensen denken? Wij geven je 5 redenen waarom het paleo dieet niet werkt.

1. Vlees, vlees en nog eens vlees

Vegetariërs hoeven zeker niet te beginnen met het paleo dieet, want het dieet bestaat voor een aanzienlijk deel uit vlees. Natuurlijk, er zitten veel goede voedingsstoffen in vlees, maar het menselijk lichaam is helemaal niet gemaakt om zo veel vlees tot zich te nemen. Daarnaast is dit idee gebaseerd op het feit dat onze verre voorouders veel vlees aten. Er wordt alleen vergeten dat het vlees in die tijd veel veelzijdiger en onbewerkt was…

2. Te weinig variatie

Iedereen die zich wel eens heeft verdiept in de wereld van afvallen en gezonde voeding weet dat variatie heel belangrijk is. Wanneer je te veel van hetzelfde eet, dan raakt je lichaam hieraan gewend. Dat moet je voorkomen als je wilt afvallen. Het paleo dieet biedt te weinig variatie om blijvend af te slanken.

3. We zijn niet standaard

Het paleo dieet heeft bepaald dat we allemaal hetzelfde zijn en dat dus één dieet perfect werkt voor iedereen. In werkelijkheid is het juist heel belangrijk om je voedingspatroon aan te passen op jouw specifieke behoeften. Jouw lichaam heeft iets anders nodig dan het lichaam van je buurman die 30 kilo meer weegt dan jij, bijvoorbeeld.

4. Zuivel is de duivel

Volgens het paleo dieet is zuivel de duivel. Nog een goede reden waarom dit dieet niet werkt, want je hebt zuivel nodig! Zuivel is heel gezond en het is niet aan te raden om dit helemaal uit je voedingspatroon te bannen.

5. Het komt er gewoon weer aan

Val je dan niet af met het paleo dieet? Jawel, je valt wel af. Helaas blijkt uit onderzoek ook dat bijna iedereen die met dit dieet afviel na 12 maanden zwaarder is dan het startgewicht. De kilo’s die je kwijtraakt komen er dus gewoon weer aan, plus een beetje extra. Daar zit je niet op te wachten, toch?

Kies voor persoonlijk voedingsadvies

Wil jij afvallen op een gezonde, bewuste en verantwoorde manier? Kies dan voor persoonlijk voedingsadvies. Bij All Body Den Bosch kunnen wij jou de juiste begeleiding bieden door middel van voedingsadvies en eventuele aanvullende behandelingen. Neem gerust eens contact met ons op of kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek.