Afvallen; dat doe je door goede voeding te combineren met bewegen toch? Ja, dit klopt zeker, maar er is nog een derde onderdeel dat een belangrijke rol speelt. Dit onderdeel is je mindset en dat is hét onderdeel dat vaak wordt vergeten. We kunnen meer bereiken met onze gedachten dan we denken, maar we kunnen er ook meer mee kapot maken dan we denken. Afvallen is niet alleen een fysiek iets, maar zeker ook een mentaal ‘dingetje’.

De denkbeeldige knop omzetten

Wil je stoppen met roken? Dan moet eerst die knop om in je hoofd. Wil je positiever in het leven staan? Dan kom je diezelfde knop tegen. We hebben allemaal wel eens met die denkbeeldige knop in ons hoofd te maken gehad. Het is namelijk zo dat jouw gedachten, jouw overtuigingen en jouw emoties invloed hebben op wat jij eet en wat jouw lichaam daarmee doet.

Je moet bewuste keuzes maken

Veel mensen die willen afvallen bedenken zich dat zij toch eens wat gezonder moeten gaan eten. Vervolgens besteden zij hier te weinig aandacht aan. Er is iets meer nodig om de juiste mindset te krijgen als je af wilt vallen. Je moet namelijk een bewuste keuze maken voor wat je wel en niet eet en drinkt. Het is nodig om heel bewust met je gedachten aan de slag te gaan, zodat je jouw denkstijl helemaal omvormt tot de juiste mindset voor afvallen. Dan gaat het je zeker lukken!

De patronen doorbreken

Jouw lichaam en geest werken volgens patronen die er vaak door de jaren heen zijn in geslopen. Deze patronen werken niet als je af wilt vallen. Het ombuigen van deze patronen is nodig om  af te vallen. Je kunt je voorstellen dat deze nieuwe mindset niet aan komt waaien. Je moet je er echt voor inzetten. Maar als het eenmaal gelukt is, dan maak je nieuwe patronen aan en wordt gezond eten en voldoende bewegen de nieuwe standaard voor jou.

Wij begeleiden je natuurlijk graag!

Het ontwikkelen van een nieuwe mindset is misschien nog wel het lastigste onderdeel van afvallen. Hiermee begint namelijk alles. Zonder die goede mindset houd je het gezond eten en voldoende sporten niet vol. All Body Den Bosch biedt voedingsadvies, effectieve behandelingen én de nodige begeleiding. Neem gerust eens contact met ons op.