De populariteit van infraroodcabines is de laatste jaren ontzettend gestegen. Helaas krijgen mensen vaak tegenstrijdige informatie en adviezen, vooral over lange golf en korte golf stralers. De betrouwbare medische literatuur is er nochtans zeer duidelijk over: alleen met full spectrum stralers (Infrarood A + B + C) wordt een effectieve dieptewerking verkregen die voor een therapeutische werking nodig is.

Korte golf infrarood (IR-A) straling dringt 40 tot 50 keer zo diep in de huid dan het lange golf infrarood (IR-C). Hierdoor wordt direct de sterk doorbloede subcutis (onderhuidse bindweefsellaag) bereikt wat cellen en bloedsomloop activeert, stofwisseling verbetert en zorgt voor een betere zuurstofregeling. Dieptewerking wordt alleen met Infrarood A (korte golf) en Infrarood B (middengolf) bereikt. Langegolf infrarood (IR-C) verwarmt hoofdzakelijk de lucht die op zich dan weer alleen het bovenste laagje van de huid verwarmt wat een aangename warmte geeft. Meer niet.

Lichaam reinigen

Je lichaam regelmatig helpen ontgiften is vandaag helaas geen optie meer voor wie een gezond, vitaal leven wil leiden. Toxines zitten in de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de voeding die we eten, de crèmes die we smeren, de producten waarmee we schoonmaken… Zelfs al leef je gezond, eet je elke dag massa’s zuivere groenten, beweeg je regelmatig, slaap je voldoende, beheers je je stress, leef je op een zuivere plek, dan nog word je dagelijks gebombardeerd met allerlei toxische chemicaliën.

Wist je dat we vandaag met gemiddeld 200 toxines per dag meer moeten omgaan dan pakweg 100 jaar geleden? En onze uitscheidingssystemen zijn niet mee geëvolueerd! Het is voor ons lichaam een flinke uitdaging waar het best regelmatig wat hulp kan gebruiken. Vroeger was cleanen misschien een optie. Vandaag niet meer. Het is een must wanneer je een gezond, hoge kwaliteit van leven wil leiden. Infrarood zorgt ervoor dat de toxines die in de vet cellen zitten opgesloten gemakkelijker worden vrijgegeven om ze vervolgens uit te zweten. Zie hieronder de redenen waarom Infrarood zo’n gunstige effecten heeft op cellulitis!

 1. Ontspanning

Wie kan er niet wat extra ontspanning gebruiken? Na een drukke werkdag bijvoorbeeld, na je workout, of gewoon omdat je het verdient en omdat het goed voor je is. Onderzoekers hebben vastgesteld dat Infraroodtherapie zorgt voor:

  • een diepere, meer ontspannen slaap
  • losmaken van chronische spanning
  • verbetering van chronische vermoeidheid-issues

Dit komt vermoedelijk door het vrijgeven van endorfine zoals serotonine en dopamine, al die feel good hormonen die tegenwicht bieden van stresshormonen als cortisol. Bovendien kan je als je een IR-behandeling ervaart , je smartphone, tablet, laptop… niet meenemen. Het is even tijd voor jezelf. 20-30 Minuten om te reflecteren, te ontspannen, genieten in een vredige omgeving. Even gewoon ZIJN.

2. Pijnverlichting

Denk aan spierpijnen, gewrichtspijnen, ontstekingen in je lichaam. Hiervoor willen steeds meer mensen NATUURLIJKE oplossingen vinden i.p.v. pijnstillers en ontstekingsremmers. Infrarood verhoogt de bloedcirculatie in je lichaam. Dat brengt nutriënten en zuurstof naar je cellen en voert de afvalstoffen gemakkelijker af. Op die manier verminderen ontstekingen en neemt de pijn af.

3. Gewichtsverlies

Het probleem van deze tijd: een over ontwikkelde taille. Hoe kan Infrarood het afslankproces ondersteunen? In een Infraroodcabine moet je lichaam harder werken, omdat het je lichaamstemperatuur wil verlagen naar de homeostatische temperatuur. Zeg maar de normale temperatuur van je lichaam. Deze wil je lichaam voortdurend aanhouden. Bij dat proces van afkoelen en bij het bijhouden van een verhoogd hartritme worden er extra calorieën verbrand. Verscheidene studies tonen aan dat je tijdens 1 IR-saunasessie tot 600 kcal verbrandt. In onze Tunnel zelfs 800 kcal. Dat is gelijk aan een normale maaltijd!

4. Anti-aging

Voor wie lang, gelukkig en vitaal wil leven. Een grote studie in Finland volgde 2300 mannen  20 jaar. Bij de mannen die 2 à 3 keer per week een sauna namen werd een daling van 24% in mortaliteit (ten gevolge van cardiovasculaire ziektes, kanker, hartaandoeningen…) vastgesteld. Bij de mannen die 4 keer per week infrarood als behandeling namen, was dat 40%!

5. Stralende huid

Een mooie, gezonde, zuivere jonge huid. Wie wil dit niet? Infrarood helpt om de bacteriën in opperhuid of epidermis (de buitenste laag van de huid) te verwijderen. Het stimuleert ook de doorbloeding van de haarvaatjes in de huid, wat zorgt voor een zachte, frisse huid. Ook zweten is zeer belangrijk. Het zuivert de poriën. De meeste mensen zweten niet genoeg en zullen sneller zweten in een Infrarood sauna dan in een gewone sauna.

6. Boost Immuunsysteem

Na een Infrarood-sessie kan een verhoging van aantal cellen van het immuunsysteem, de witte bloedcellen, worden vastgesteld. Het bewijs dat het ons immuunsysteem stimuleert. Ons immuunsysteem zijn alle bacteriën, schimmels, gisten die in en op ons leven. Het beschermt ons tegen verkoudheden, griep en allerlei ziektes. Super belangrijk dus dat dit in goede conditie is. Wist je dat 80% van ons immuunsysteem zich in de darmen bevindt? Gezonde darmen = gezonde body = gezond lang leven.

MISSCHIEN IETS VOOR U? VRAAG NU UW GRATIS ADVIESGESPREK AAN! Benieuwd of en hoe Infrarood een meerwaarde zou kunnen zijn voor u? Vraag nu uw gratis, vrijblijvend en eerlijk adviesgesprek aan.