Deze heerlijke stoofschotel komt uit ons voedingsprogramma, de Booster! Het gerecht is op basis van 2 personen en is ook nog eens makkelijk te bereiden.


Bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes met minder zout 
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el citroensap 
  • 300 g vis (bijvoorbeeld koolvis of kabeljauw)
  • 1 kleine winterwortel 
  • 1 rode paprika 
  • 5 zwarte olijven of Kalamata olijven
  • 1⁄2 citroen 
  • Gehakte verse koriander 
  • Gehakte verse peterselie

Bereiding

Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook zachtjes. Voeg tomaat toe, komijn, citroensap en peper. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Snij intussen de vis in stukken. Snij de wortel in plakjes en de paprika in halve ringen. Snij de citroen in plakjes. Voeg de vis en de groenten toe aan de saus. Leg de olijven en citroen erbovenop en stoof de vis in 20 minuten gaar. Garneer met verse koriander en peterselie.