Het is essentieel om je gezond en fit te voelen. Voldoende water drinken helpt je daarbij. Het is zelfs de basis van je vochtinname. Waarom is het drinken van water zo belangrijk? Hoe zit dat bij jou? Drink jij voldoende vocht en zo ja: wat drink je? In dit blogartikel gaan we hier dieper op in.

Het belang van water

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Daarom is vochtinname zo belangrijk. Het is namelijk goed voor je organen en daarnaast is het de brandstof voor je lichaam. Hoe beter het bloed stroomt in je lichaam, hoe gemakkelijker afvalstoffen het lichaam verlaten. Bovendien komen met water ook de voedingsstoffen in je lijf beter op gang.

Hoeveelheid water

Het is belangrijk om dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Start de dag met 1 of 2 glazen water. Dit is tevens goed om vervelende kwaaltjes zoals hoofdpijn tegen te gaan. Water hoef je niet te kopen in de supermarkt, je haalt het gemakkelijk uit de kraan. Dit is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld het kopen van flesjes water.

Water en afvallen

Het drinken van water is belangrijk bij het verliezen van overtollige kilo’s. Door het drinken van water, thee en koffie zonder suiker, neem je minder calorieën tot je. Frisdranken en vruchtensappen kun je daardoor gemakkelijker laten staan. Dit komt jouw gezondheid absoluut ten goede! Uiteraard is het belangrijk om ook te kijken naar je voedingspatroon en daarnaast voldoende te bewegen.

Hulp bij afvallen

Wil jij weten of je vochtinname op peil is of heb je hulp nodig bij afvallen? Dan zit je bij All Body Den Bosch helemaal goed. Bij ons kan je verantwoord afvallen en krijg je alle hulp die hierbij nodig is. Het is ons streven om jou op en top vrouw te laten voelen en het drinken van voldoende water draagt hier zeker aan bij. Maak direct een afspraak of vraag vrijblijvend wat meer informatie aan.