Het klinkt als een brood en als je het hebt gemaakt dan lijkt het op een cake. Maar dan een erg gezonde cake want er zit, behalve de banaan, geen enkele vorm van zoetstof in. Dit ‘brood’ kun je dan ook lekker zondagochtend bij het ontbijt eten ter vervanging van je boterhammen of schaaltje yoghurt! Of als tussendoor of als lunch. Geniet ervan!

Ingrediënten

4 rijpe bananen
4 grote eieren
90 ml kokosolie
100 gram arrowroot
200 gram amandelmeel
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
1 theelepel bakzout (baking soda)
100 gram gehakte ongebrande noten
75 gram bosbessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met wat kokosolie. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees samen met de eieren en de kokosolie in een keukenmachine of blender. Voeg het arrowroot, amandelmeel, bakzout, kaneel, speculaaskruiden en kaneel toe en maal tot een dik beslag. Spatel de noten en bosbessen door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad met een spatel. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoel voor je het aansnijdt.

Je kunt het bananenbrood ook invriezen!