Afvallen zonder dieet klinkt vaak te mooi om waard te zijn, maar het is mogelijk! Met een aantal relatief kleine aanpassingen in je levensstijl en je voedingspatroon kun je echt gewicht verliezen. Als jij graag een maatje kleiner wilt gaan dragen hoef je dus zeker niet direct te beginnen aan een streng dieet. Wij geven je 5 tips die je helpen om gewicht te verliezen zonder dieet.

1. Eet meer groenten

Groenten zijn goed voor je. Dat weet iedereen. Veel mensen die gewicht willen verliezen gaan minder eten. Als het om groenten gaat is dat helemaal niet nodig. Het is namelijk zo dat groente voor het grootste deel uit water bestaan, waardoor je er veel van kunt eten zonder aan te komen. Vul je maag dus lekker met veel groenten en val af!

2. Breng je lichaam tot rust

Beweging is belangrijk, maar rust nemen is minstens zo belangrijk. Je lichaam heeft tijd nodig om volledig tot rust te komen, dus zorg ervoor dat je hier echt tijd voor reserveert. Neem met regelmaat rust en je zult zien dat dit een positief effect op je gewicht heeft.

3. Zorg voor een goede nachtrust

Goed slapen is om veel redenen belangrijk. Wanneer je geniet van een goede nachtrust, dan kun je ook gewicht verliezen. Je kunt dus afvallen terwijl je slaapt! Dit betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat je de hele nacht zorgeloos door kunt slapen.

4. Laat frisdrank en koekjes staan

Frisdrank doet meer kwaad dan veel mensen denken als het gaat om het gewicht. Drink je veel frisdrank? Laat dit dan staan en vervang het door water of thee. Dit ga je zeker merken in je gewicht. Daarnaast zal je je ook veel energieker voelen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je verkeerde snacks, zoals koekjes, laat staan.

5. Eet geen zwaar bewerkte producten

Zwaar bewerkte producten zorgen snel voor gewichtstoename. Denk aan kant en klaar maaltijden snacks sauzen etc. Steeds meer mensen leven op deze producten, vooral omdat we van mening zijn dat we een te druk leven hebben om een gezonde en verse maaltijd te bereiden. Dit hoeft in werkelijkheid helemaal niet zo veel tijd te kosten. Zet de zwaar bewerkte producten dus aan de kant en eet lekker vers en gezond.

Hulp nodig bij het afvallen?

Bij All Body Den Bosch bieden wij jou graag de nodige hulp en begeleiding als jij gewicht wilt verliezen. Dit doen wij middels professioneel voedingsadvies en gerichte behandelingen. Neem gerust eens contact met ons op of plan eens een intakegesprek.